Academische studie naar prent: zittend mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Baptiste van Acker (tekenaar)

Datering

1820

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Jean Baptiste van Acker in 1820. van Acker was toen leerling de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0142.23.II), waarmee hij de tweede prijs won. Leopold van Turnhout werd toen eerste (0016.GRO0142.20.II). Deze studie is gekopieerd…
Lees meer
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Jean Baptiste van Acker in 1820. van Acker was toen leerling de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0142.23.II), waarmee hij de tweede prijs won. Leopold van Turnhout werd toen eerste (0016.GRO0142.20.II). Deze studie is gekopieerd naar een prent van een gespierde, naakte man die met zijn rug naar de tekenaar poseert. Het model zit op een sokkel met enkel gestapelde kussens. Hij houdt zijn rechterarm achter zijn lichaam en steunt op de kussens. Zijn linkerbeen is gebogen en hij rust met zijn voet op de sokkel. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op van Ackers wedstrijddeelname. Zijn toegewezen tekennummer 'VI' staat geschreven op het papier etiket. Daarnaast is de academiestempel met handtekeningen van directeur Ducq en leraar Seghers te zien. Dat van Acker tweede werd, noteerde men linksonder. Nadien werd ook een aantekening met zijn naam en afkomst, en het wedstrijdjaar toegevoegd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean Baptiste van Acker VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 574 x 425 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.22.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.