Academische studie naar sculptuur: buste van Antinoüs

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Pieter Marlier (tekenaar)

Datering

1799

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een buste van Antinoüs, getekend door Pieter Marlier in 1799. Hij werd eerste tijdens een competitie om beste (zit)plaatsen aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur of 'plaester'. Het getekende afgietsel stelt een buste voor van Antinous. De buste is vanuit een driekwart perspectief getekend. Op de studie staat de academiestempel linksboven, met de tekenletter…
Lees meer
Academische studie van een buste van Antinoüs, getekend door Pieter Marlier in 1799. Hij werd eerste tijdens een competitie om beste (zit)plaatsen aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur of 'plaester'. Het getekende afgietsel stelt een buste voor van Antinous. De buste is vanuit een driekwart perspectief getekend. Op de studie staat de academiestempel linksboven, met de tekenletter M van de leerling. Voor onpartijdige jurering was deze letter afgedekt tijdens de wedstrijd, zo blijkt uit de lijmresten. Bij de stempel staat de handtekening van leraar Bernard Fricx. De behaalde plaats is rechtsboven aangeduid met het cijfer 1.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pieter Marlier
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 690 x 456 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0107.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.