Academische studie naar sculptuur: Eros Farnese

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Jean Copman (tekenaar)

Datering

1864

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Eros, getekend door Eugène Copman. Volgens de aantekening onderaan tekende hij deze studie tijdens zijn verblijf in Rome. Hij behaalde in 1861 namelijk de Prix de Rome voor graveerkunst. Naast zijn handtekening op deze tekening, is het jaartal 1864 toegevoegd. De sculptuur stelt Eros voor, naakt en gevleugeld. Hij leunt tegen een stronk met koker…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Eros, getekend door Eugène Copman. Volgens de aantekening onderaan tekende hij deze studie tijdens zijn verblijf in Rome. Hij behaalde in 1861 namelijk de Prix de Rome voor graveerkunst. Naast zijn handtekening op deze tekening, is het jaartal 1864 toegevoegd. De sculptuur stelt Eros voor, naakt en gevleugeld. Hij leunt tegen een stronk met koker en houdt zijn linkerarm omhoog. Het hoofd, de armen en vleugels zijn deels afgebroken. Copman tekende naar het origineel, of een afgietsel van het standbeeld Eros Farnese dat in 1862 in Rome werd ontdekt. In 1864 werd het door Napoleon III verworven, waardoor het werk zich vandaag in het Louvre bevindt. Het beeld refereert naar Eros van Thespiae van Praxiteles. Copman tekende deze sculptuur voluit en frontaal. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, grijs gewassen. Copman zou ook twee studies naar levend model tekenen in Rome (0014.GRO0070 en 72.II). Hij gebruikte voor deze studies echter ander papier (Fabriano) dan voor de studie naar sculptuur (D.C. Blauw).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Jean Copman RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt, grijs gewassen
Afmetingen 630 x 443 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0071.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.