Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Jean Copman (tekenaar)

Datering

1859

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model, getekend door Eugène Copman in 1859. Met deze tekening werd Copman eerste bij een wedstrijd in de klas naar model aan de Academie Brugge. Het model is een bebaarde man, in profiel naar rechts afgebeeld tegen een donkere achtergrond. Hij laat zijn linkerhand op zijn hoofd rusten, terwijl hij met zijn andere hand op een…
Lees meer
Academische studie naar levend model, getekend door Eugène Copman in 1859. Met deze tekening werd Copman eerste bij een wedstrijd in de klas naar model aan de Academie Brugge. Het model is een bebaarde man, in profiel naar rechts afgebeeld tegen een donkere achtergrond. Hij laat zijn linkerhand op zijn hoofd rusten, terwijl hij met zijn andere hand op een stok steunt. Zijn linkervoet staat op een houten blok, het been is daarbij licht gebogen. De studie is gemaakt met houtskool of zwart krijt. Copman voegde toetsen wit krijt toe voor hoogsels op de borstkas, het hoofd en de linkerarm van de man. De aantekeningen duiden op Copmans wedstrijddeelname. Linksboven staat zijn toegewezen letter 'D' en is de academiestempel op de tekening geplaatst. De studie draagt twee handtekeningen: linksboven die van secretaris Vanden Abeele en rechtsboven van directeur Wallays. Linksonder werd de naam van de winnende leerling genoteerd met de bijhorende rangschikking (1ste). Het jaartal is wellicht een latere toevoeging. Of het om een wedstrijd om prijs of om plaatsen ging, is onduidelijk.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Jean Copman RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt, hoogsels in wit krijt
Afmetingen 645 x 463 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0068.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.