Academische studie naar sculptuur: buste van Lysias

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean-Baptiste Joseph Autrique (tekenaar)

Datering

1791

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Lysias, getekend door Jean-Baptiste Joseph Autrique in 1791. Autrique maakte deze studie als leerling in de klas naar sculptuur of 'plaester' aan de academie Brugge. Hij nam deel aan het prijskamp van 1791 en won de tweede prijs. Joseph Odevaere werd toen eerste (0014.GRO0034.II). Het onderwerp van deze studie is een afgietsel…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Lysias, getekend door Jean-Baptiste Joseph Autrique in 1791. Autrique maakte deze studie als leerling in de klas naar sculptuur of 'plaester' aan de academie Brugge. Hij nam deel aan het prijskamp van 1791 en won de tweede prijs. Joseph Odevaere werd toen eerste (0014.GRO0034.II). Het onderwerp van deze studie is een afgietsel van een buste van Lysias. Van dit Romeinse beeldhouwwerk zijn twee versies bewaard: in Napels (Nationaal archeologisch museum) en Rome (Capitolini). De buste is vanuit driekwart aanzicht getekend. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. De toegewezen wedstrijdletter van Autrique (I) werd linksboven op de tekening verlijmd. Daarnaast plaatsten directeur Paul de Cock en secretaris Frans Vande Steene hun handtekening en werd de academiestempel op de tekening gedrukt. De behaalde prijs werd hier genoteerd. Onderaan is er een aangelijmde papierstrook waarop de tekening van de sokkel doorloopt. Hierop werd de naam van de tekenaar genoteerd, zijn afkomst (Brugge) en het jaar van de wedstrijd. Autrique maakte een tweede studie naar sculptuur (0014.GRO0056.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean-Baptiste Joseph Autrique
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 667 x 427 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0055.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.