Academische studie naar prent: buste van een omhoogkijkende vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Bernard Haazen (tekenaar)

Datering

1839

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een vrouw, getekend door Bernard Haazen in 1839. Haazen was leerling aan de Academie in de tweede klas naar prenten, "Grooten Kop" genoemd. Hij maakte deze studie tijdens de wedstrijd en won de eerste prijs. De afgebeelde figuur is gekopieerd naar prent. De vrouw wordt weergegeven met het gezicht in profiel naar links. Ze richt…
Lees meer
Academische studie naar prent van een vrouw, getekend door Bernard Haazen in 1839. Haazen was leerling aan de Academie in de tweede klas naar prenten, "Grooten Kop" genoemd. Hij maakte deze studie tijdens de wedstrijd en won de eerste prijs. De afgebeelde figuur is gekopieerd naar prent. De vrouw wordt weergegeven met het gezicht in profiel naar links. Ze richt haar hoofd en haar blik omhoog. Ze draagt een kleed met knopen op de schouders en heeft een haarnet met linten in het haar. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De tekening werd bewaard in een album met andere wedstrijdstudies naar prenten uit de Academie Brugge. Linksboven staat de academiestempel en het tekennummer van de leerling, met daartussen de handtekening van secretaris De Net. Ook de aantekeningen onderin verwijzen naar de wedstrijddeelname, met de behaalde prijs en de identiteit van de leerling-tekenaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bernard Haazen
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 632 x 469 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.53.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.