Ruben

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Karel van Mander
,
Jacques de (III) Gheyn (prentmaker)

Datering

ca. 1589

Collectie

Musea Brugge
Ruben, de oudste zoon van Jacob en Lea, is ten halve lijve afgebeeld. Hij heeft een kroon en scepter in zijn handen. Zijn linkerarm leunt op een kruik waaruit water stroomt. Op de achtergrond is te zien hoe Ruben in bed stapt bij Bilha, een bijvrouw van Jakob. De prent maakt deel uit van een reeks over de twaalf stamvaders…
Lees meer
Ruben, de oudste zoon van Jacob en Lea, is ten halve lijve afgebeeld. Hij heeft een kroon en scepter in zijn handen. Zijn linkerarm leunt op een kruik waaruit water stroomt. Op de achtergrond is te zien hoe Ruben in bed stapt bij Bilha, een bijvrouw van Jakob. De prent maakt deel uit van een reeks over de twaalf stamvaders van Israël (New Holl. The De Gheyn Family, part 1, 2-13, 2). De prent is linksonder in de voorstelling gesigneerd. In de marge onderaan een tweeregelig onderschrift in Latijn.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.