Devote vrouw met godenbeeldje

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Een vrouw knielt voor een altaartje waarop een klein vrouwelijk godenbeeldje staat en ook wierook brandt. In haar handen houdt ze een ketting met gebedsparels. Het tafereeltje doet zeer Westers aan, het beeldje heeft een blauwe hoofddoek op het hoofd wat sterk doet denken aan de Westers Onze-Lieve-Vrouwbeeldjes. Van dichtbij zien we echter een grote lotusbloem aan de voeten van…
Lees meer
Een vrouw knielt voor een altaartje waarop een klein vrouwelijk godenbeeldje staat en ook wierook brandt. In haar handen houdt ze een ketting met gebedsparels. Het tafereeltje doet zeer Westers aan, het beeldje heeft een blauwe hoofddoek op het hoofd wat sterk doet denken aan de Westers Onze-Lieve-Vrouwbeeldjes. Van dichtbij zien we echter een grote lotusbloem aan de voeten van het figuurtje. Wellicht heeft de kunstenaar een typisch Chinees porseleinen Kuan-Yin beeldje een meer Westerse uitstraling gegeven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.