Kuan-Yin

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Net als op folio 35 zien we de afbeelding van de godin "Kuan-Yin" in blanc de chine of Fukien-porselein uit Tê-hua met een blauwachtig wit tot ivoorkleurig glazuur. De hurkende-zittende houding die de godin hier aanneemt, is de "Lalitasana Muddra," een pose die vanaf de achttiende eeuw geregeld opduikt. Zoals reeds aangestipt verzamelde Van Huerne slechts twee afgodsbeeldjes uit China…
Lees meer
Net als op folio 35 zien we de afbeelding van de godin "Kuan-Yin" in blanc de chine of Fukien-porselein uit Tê-hua met een blauwachtig wit tot ivoorkleurig glazuur. De hurkende-zittende houding die de godin hier aanneemt, is de "Lalitasana Muddra," een pose die vanaf de achttiende eeuw geregeld opduikt. Zoals reeds aangestipt verzamelde Van Huerne slechts twee afgodsbeeldjes uit China. Een ervan was gemaakt uit blanc de chine en kan als voorbeeld gediend hebben.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.