Bloemenverkoopster, man met plunjezak en muzikant

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). De voorstelling toont een bloemenverkoopster, een man met plunjezak en een muzikant afgebeeld op een neutrale achtergrond. De vrouw uiterst links oefent het beroep van bloemenverkoopster uit. Ze loopt op blote voeten. De middelste figuur houdt een soort plunjezak vast en heeft een doek rond het hoofd gebonden. De rechterfiguur…
Lees meer
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). De voorstelling toont een bloemenverkoopster, een man met plunjezak en een muzikant afgebeeld op een neutrale achtergrond. De vrouw uiterst links oefent het beroep van bloemenverkoopster uit. Ze loopt op blote voeten. De middelste figuur houdt een soort plunjezak vast en heeft een doek rond het hoofd gebonden. De rechterfiguur speelt op een blaasinstrument, aan zijn riem hangt een buidel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.