De vrijgevigheid van Jozef

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Sylvain Bonnet (tekenaar)

Datering

circa 1660 - circa 1705

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Sylvain Bonnet is een weinig bekende kunstenaar die actief was in Rome en Parijs. Hij vervaardigde vele cycli waaronder het Sol Gallicus album, welke bestaat uit 121 vellen dat de emblematische geschiedenis van Lodewijk XIV weergeeft. Het Brugse blad dat de vrijgevigheid van Jozef weergeeft, is de voorbereidende tekening voor een miniatuur dat deel uit maakt van een tweeëntwintigdelige reeks…
Lees meer
Sylvain Bonnet is een weinig bekende kunstenaar die actief was in Rome en Parijs. Hij vervaardigde vele cycli waaronder het Sol Gallicus album, welke bestaat uit 121 vellen dat de emblematische geschiedenis van Lodewijk XIV weergeeft. Het Brugse blad dat de vrijgevigheid van Jozef weergeeft, is de voorbereidende tekening voor een miniatuur dat deel uit maakt van een tweeëntwintigdelige reeks over deze Bijbelse figuur. De miniatuur volgt de tekening in alle details. Er zijn meer tekeningen bekend dan er uiteindelijk in het geïllumineerde manuscript zijn verwerkt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.