Caritas Romana

Public domain / CC-PDM

Datering

circa 1763 - circa 1825

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Uitbeelding van het klassieke verhaal van de Atheense burger Cimon die opgesloten zit in een kerker. Hij wordt gezoogd door zijn eigen dochter Pero, opdat hij niet zou omkomen van honger en dorst. De schilderes benadrukt het emotionele karakter van het verhaal, door de analogie met de pose van Maria die de dode Christus in haar armen houdt. De toeschrijving…
Lees meer
Uitbeelding van het klassieke verhaal van de Atheense burger Cimon die opgesloten zit in een kerker. Hij wordt gezoogd door zijn eigen dochter Pero, opdat hij niet zou omkomen van honger en dorst. De schilderes benadrukt het emotionele karakter van het verhaal, door de analogie met de pose van Maria die de dode Christus in haar armen houdt. De toeschrijving aan Gertrude de Pélichy is gebaseerd op gelijkenissen met een overeenstemmend, gesigneerd werk. Dit schilderij is een kopie naar een werk van de Franse schilder Bachelier.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.