Gerechtigheid

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philips Galle (uitgever)
,
Jan van der Straet
,
Hieronymus Wierix (prentmaker)

Datering

voor 1590

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De prent maakt deel uit van een serie over de zeven deugden bestaande uit een frontispiece en zeven vrouwelijke personificaties van de deugden. De serie is gegraveerd door Hieronymus Wierix naar ontwerpen van Johannes Stradanus en werd uitgegeven door Philips Galle (NH, Johannes Stradanus, 268). Gerechtigheid is afgebeeld met haar traditionele atttributen, een weegschaal en zwaard, in een ovalen omlijsting…
Lees meer
De prent maakt deel uit van een serie over de zeven deugden bestaande uit een frontispiece en zeven vrouwelijke personificaties van de deugden. De serie is gegraveerd door Hieronymus Wierix naar ontwerpen van Johannes Stradanus en werd uitgegeven door Philips Galle (NH, Johannes Stradanus, 268). Gerechtigheid is afgebeeld met haar traditionele atttributen, een weegschaal en zwaard, in een ovalen omlijsting. Putti in de vier hoeken langs de ovaal illustreren de deugd: in de linker- en rechterbovenhoek staan twee putti met weegschaal en zwaard. Twee putti in de linker- en rechteronderhoek halen uit om een ander te geselen. Onderaan een tweeregelig vers in Latijn gebaseerd op Spreuken 16.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.