Portret van een vrouw

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Matthias de Visch

Datering

circa 1770

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Portret van een dame, tot aan het middel, in lichte driekwartswending naar rechts. De handen zijn over elkaar gekruist. Met haar rechterarm leunt zij op een sokkel. Over haar jurk, is over haar rechterschouder, een losse pélérine geslagen. Om haar hals draagt zij een zwart befje met een strik. Haar mouwen zijn met grote witte kanten manchetten afgezet. De kedij…
Lees meer
Portret van een dame, tot aan het middel, in lichte driekwartswending naar rechts. De handen zijn over elkaar gekruist. Met haar rechterarm leunt zij op een sokkel. Over haar jurk, is over haar rechterschouder, een losse pélérine geslagen. Om haar hals draagt zij een zwart befje met een strik. Haar mouwen zijn met grote witte kanten manchetten afgezet. De kedij en de strak naar achteren gekamde haren wijzen op een datering omstreeks 1770. Wellicht vormde dit een pendant met een verloren gegaan portret van de echtgenoot van de dame. Ook het “Portet van een meisje” (0000.GRO1454.I) moet met die twee portretten een groep gevormd hebben.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.