Tonnendragers

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1712 - circa 1799

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Twee tonnendragers brengen een vat naar een kelder, waar een vrouw hen opwacht. Rechts een blaffende hond die achter hen aan komt. Op de achtergrond is de toren van de Sint-Jacobskerk en het Boterhuis te zien. Onderaan rechts bevindt zich het opschrift 'Gij veul Beest / gij dommen quaa / den Deken / van het Misverstand'. In de veilingcatalogus van…
Lees meer
Twee tonnendragers brengen een vat naar een kelder, waar een vrouw hen opwacht. Rechts een blaffende hond die achter hen aan komt. Op de achtergrond is de toren van de Sint-Jacobskerk en het Boterhuis te zien. Onderaan rechts bevindt zich het opschrift 'Gij veul Beest / gij dommen quaa / den Deken / van het Misverstand'. In de veilingcatalogus van de verzameling Garemijn wordt het werk vermeld als 'Twee biervoerders verbeeldend het misverstand'. Dergelijke anecdotische uitbeeldingen van commedia dell'arte-achtige situaties zijn typisch voor de genreschilderkunst van de achttiende eeuw.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.