Vrede - Liefde tussen ruïnes

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

Frank Brangwyn

Datering

1920

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Een houthakker die op een houtblok uitrust reikt de baby op zijn schoot een bloem aan. Een vrouw naast hem op de grond kijkt toe. Op het tweede plan, vóór de ruïnes van een vernield dorp en tussen bladerloze bomen, ploegt een landbouwer met een span ossen. Volgens V. De Bijser maakte Brangwyn deze litho tot bevordering van de heropbouw…
Lees meer
Een houthakker die op een houtblok uitrust reikt de baby op zijn schoot een bloem aan. Een vrouw naast hem op de grond kijkt toe. Op het tweede plan, vóór de ruïnes van een vernield dorp en tussen bladerloze bomen, ploegt een landbouwer met een span ossen. Volgens V. De Bijser maakte Brangwyn deze litho tot bevordering van de heropbouw van België na de oorlog. Het tafereel komt voor als kleurenillustratie in 'Sacrifice: or Azal and Edras' van F.I. Taylor (1930).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Frank Brangwyn VIAF RKD Wikidata
Type lithografie
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie, zwart, op papier
Afmetingen 272 x 233 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO1043.III
Beschrijving
Onderwerp landschappen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.