Havengezicht

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1712 - circa 1799

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Gezicht op een gefantaseerde Zuiderse haven met zeilschepen en tal van mensen op de kade. Op de achtergrond rechts een bergachtig landschap. Op de voorgrond staan twee mannen met een hond, kijkend en gesticulerend naar enkele figuren in een roeibootje met parasol. De stijlkenmerken laten toe het werk toe te schrijven aan Garemijn. Het schilderij is gevat in een gesculpteerde…
Lees meer
Gezicht op een gefantaseerde Zuiderse haven met zeilschepen en tal van mensen op de kade. Op de achtergrond rechts een bergachtig landschap. Op de voorgrond staan twee mannen met een hond, kijkend en gesticulerend naar enkele figuren in een roeibootje met parasol. De stijlkenmerken laten toe het werk toe te schrijven aan Garemijn. Het schilderij is gevat in een gesculpteerde lijst met golvende rocaillevorm. Net zoals het pendant (0000.GRO0408.I) was het onderdeel van een rococolambrizering.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.