Portret van burggraaf Karel Aeneas de Croeser, burgemeester van Brugge

Public domain / CC-PDM

Datering

1809

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Portret ten voeten uit van de Brugse burgemeester in de livrei van zijn ambt en omgord met de daarbij horende sjerp. Hij staat voor een eregordijn dat tweemaal is versierd met het wapen van Brugge. Links van hem staat zijn met griffioenen versierde zetel in empirestijl, als attribuut van zijn ambt. Rechts een monumentale sokkel met de buste van Napoleon…
Lees meer
Portret ten voeten uit van de Brugse burgemeester in de livrei van zijn ambt en omgord met de daarbij horende sjerp. Hij staat voor een eregordijn dat tweemaal is versierd met het wapen van Brugge. Links van hem staat zijn met griffioenen versierde zetel in empirestijl, als attribuut van zijn ambt. Rechts een monumentale sokkel met de buste van Napoleon. Dit portret van Baron de Croeser, burgemeerster van Brugge onder het Napoleontisch bewind, zou door Van der Donckt geschilderd zijn voor de pronkzaal van de Academie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.