Portret van broeder Cornelis Adriaensz. van Dordrecht

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

1573

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Cornelis Adriaensz. van Dordrecht werd in 1521 in Dordrecht geboren. Deze omstreden minderbroeder was een verbeten voorvechter van het orthodoxe katholicisme ten tijde van de beeldenstorm. Hij verbleef van 1549 tot 1562 en van 1566 tot aan zijn dood in 1581 in Brugge. Als één van de meest beluisterde kanselredenaars was hij beroemd en berucht om zijn vinnige en polemische…
Lees meer
Cornelis Adriaensz. van Dordrecht werd in 1521 in Dordrecht geboren. Deze omstreden minderbroeder was een verbeten voorvechter van het orthodoxe katholicisme ten tijde van de beeldenstorm. Hij verbleef van 1549 tot 1562 en van 1566 tot aan zijn dood in 1581 in Brugge. Als één van de meest beluisterde kanselredenaars was hij beroemd en berucht om zijn vinnige en polemische taal. Dit was koren op de molen van zijn gereformeerde tegenstanders, die hem van wangedrag en immorele praktijken beschuldigden.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op paneel
Afmetingen 35.6 x 24.4 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO0392.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.