Portret van een man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Adriaen Thomasz. Key

Datering

circa 1580

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De man zit aan de hoek van een met groene stof beklede tafel, waarop hij zijn handen laat rusten. De bebaarde man is op de bontkraag na volledig in het zwart gekleed. Hij draagt een platte baret en houdt een paar handschoenen in zijn rechterhand. Zijn verschijning beantwoordt aan het prototype van het Vlaamse humanistenportret dat in de renaissanceschilderkunst populair…
Lees meer
De man zit aan de hoek van een met groene stof beklede tafel, waarop hij zijn handen laat rusten. De bebaarde man is op de bontkraag na volledig in het zwart gekleed. Hij draagt een platte baret en houdt een paar handschoenen in zijn rechterhand. Zijn verschijning beantwoordt aan het prototype van het Vlaamse humanistenportret dat in de renaissanceschilderkunst populair was. Het portret is wat opstelling, pose en realistische uitwerking betreft bijzonder goed te vergelijken met het gemonogrammeerde en 1580 gedateerde mansportret van Adriaan Key in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel. De linkerhand is zelfs identiek.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.