Portret van een vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Pieter (II) Claeissens

Datering

1598

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De houding van de biddende vrouw kan erop wijzen dat dit paneel het rechterluik van een triptiek was. Het ontbreken van de originele lijst en de beschilderde achterkant laten niet toe dit materieel te staven. In de rechterbovenhoek hangt aan een lint het wapenschild van de bejaarde vrouw. Daarnaast staan het jaartal 1598 en haar leeftijd, 68 jaar. Het gedeelde…
Lees meer
De houding van de biddende vrouw kan erop wijzen dat dit paneel het rechterluik van een triptiek was. Het ontbreken van de originele lijst en de beschilderde achterkant laten niet toe dit materieel te staven. In de rechterbovenhoek hangt aan een lint het wapenschild van de bejaarde vrouw. Daarnaast staan het jaartal 1598 en haar leeftijd, 68 jaar. Het gedeelde wapenschild wijst erop dat zij getrouwd was. De mannelijke helft van het wapen plaatst haar echtgenoot binnen de Brugse familie de Busschere.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.