Heilige Drievuldigheid

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

toegeschreven aan Artus Wolfordt

Datering

circa 1601 - circa 1641

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
God de Vader, met tiara op het hoofd, toont Christus, de Zoon, die ostentatief zijn wonden laat zien. Boven beiden zweeft de Heilige Geest, in de gedaante van een duif. De hier gevolgde iconografie heeft een oude traditie: uiteindelijk gaat ze terug op Dürers gelijknamige prent uit 1511, die op haar beurt weer vroegere Oud-Nederlandse prototypes reflecteert. Het schilderij werd…
Lees meer
God de Vader, met tiara op het hoofd, toont Christus, de Zoon, die ostentatief zijn wonden laat zien. Boven beiden zweeft de Heilige Geest, in de gedaante van een duif. De hier gevolgde iconografie heeft een oude traditie: uiteindelijk gaat ze terug op Dürers gelijknamige prent uit 1511, die op haar beurt weer vroegere Oud-Nederlandse prototypes reflecteert. Het schilderij werd in het verleden begeschreven als achtereenvolgens een werk van Gerard Seghers, een kopie naar Rubens, van de hand van Nicolaas de Liemaeker, in verband te brengen met Abraham Janssens, en toe te schrijven aan Joos de Momper. De recentste toeschrijving toont aan dat het uit het atelier van de Antwerpse schilder Artus Wolffort zou afkomstig zijn. Dit baseert voornamelijk op de karakteristieke gelaatstypering. Van deze compositie bestaan verschillende versies.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.