De hoofdzonden gedomineerd door de Dood

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

1903

Periode

20ste eeuw
Het Frontispice brengt de zeven hoofdzonden samen onder een symbolisch doodshoofd. Deze sappige etsen springen nog meer in het oog wanneer ze ingekleurd zijn. Ze krijgen warme, gouden tinten die ze bijzonder precieus maken. Dan herkennen we, naast de subtiele en verbeeldingsrijke etser, ook de meester van het Belgische impressionisme. Hij die intuïtief en zonder voorbeeld als eerste in ons…
Lees meer
Het Frontispice brengt de zeven hoofdzonden samen onder een symbolisch doodshoofd. Deze sappige etsen springen nog meer in het oog wanneer ze ingekleurd zijn. Ze krijgen warme, gouden tinten die ze bijzonder precieus maken. Dan herkennen we, naast de subtiele en verbeeldingsrijke etser, ook de meester van het Belgische impressionisme. Hij die intuïtief en zonder voorbeeld als eerste in ons land grote en mooie lichtvlekken heeft laten trillen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.