Chimaera

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor (tekenaar)

Datering

1888

Periode

19de eeuw
Het monsterfiguurtje is de monumentaal weergegeven bekroning van het deksel van een vaas of pot in oosters porselein. Volgens Croquez is het kopje linksonder een portret van Ernest Rousseau junior. In het (minder duidelijk weergegeven) kopje rechtsonder herkende Taevernier vader Rousseau. Op een tekening van Willy Finch (Doornik, Musée des Beaux-Arts) zien we hetzelfde deksel met monstertje naast schetsen van…
Lees meer
Het monsterfiguurtje is de monumentaal weergegeven bekroning van het deksel van een vaas of pot in oosters porselein. Volgens Croquez is het kopje linksonder een portret van Ernest Rousseau junior. In het (minder duidelijk weergegeven) kopje rechtsonder herkende Taevernier vader Rousseau. Op een tekening van Willy Finch (Doornik, Musée des Beaux-Arts) zien we hetzelfde deksel met monstertje naast schetsen van een meubelfragment en een paard en kar.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.