Kruiwagen, figuren en schets

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor (tekenaar)

Datering

ca. 1880 - ca. 1885

Periode

19de eeuw
Een meerlagige tekening. Aanvankelijk stond op het blad enkel een omrand tafereel met vissers, wellicht een kopie naar een schilderij, gravure of illustratie. Later herbruikte Ensor het blad om een reeks kleine snelschetsen naar personages te noteren. Meestel mensen op de rug gezien en ietwat uit de hoogte. Met een minimum aan middelen bereikte Ensor in de figuurtjes een grote…
Lees meer
Een meerlagige tekening. Aanvankelijk stond op het blad enkel een omrand tafereel met vissers, wellicht een kopie naar een schilderij, gravure of illustratie. Later herbruikte Ensor het blad om een reeks kleine snelschetsen naar personages te noteren. Meestel mensen op de rug gezien en ietwat uit de hoogte. Met een minimum aan middelen bereikte Ensor in de figuurtjes een grote mate van typering. De voorstelling van het trottoir met de kruiwagen voor een muurtje ligt ook bovenop het visserstafereel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.