Portret van Emma Lambotte

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Henry De Groux

Datering

1907
Henry De Groux schildert monumentale portretten in een Rubensiaanse stijl. Met kracht, dynamiek, veel diagonale lijnen en golvende bewegingen. Vaak zijn z'n geportretteerden klassieke schrijvers, gevierde kunstenaars en heldhaftige figuren uit de geschiedenis. Baudelaire, Zola, Balzac, Napoleon, Karel de Stoute en vooral Richard Wagner zijn z'n favorieten. Ook zijn vrienden vereeuwigt hij op het doek. Zo heeft hij een portret…
Lees meer
Henry De Groux schildert monumentale portretten in een Rubensiaanse stijl. Met kracht, dynamiek, veel diagonale lijnen en golvende bewegingen. Vaak zijn z'n geportretteerden klassieke schrijvers, gevierde kunstenaars en heldhaftige figuren uit de geschiedenis. Baudelaire, Zola, Balzac, Napoleon, Karel de Stoute en vooral Richard Wagner zijn z'n favorieten. Ook zijn vrienden vereeuwigt hij op het doek. Zo heeft hij een portret gemaakt van Emma Lambotte en van James Ensor. Emma Lambotte schrijft romans en biografieën onder het pseudoniem 'Emaël'. Met James Ensor heeft ze een intense vriendschap en onderhoudt ze een jarenlange correspondentie. Ze geeft hem ook het harmonium cadeau dat een belangrijke plaats zal innemen in zijn leven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henry De Groux VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 206 x 147 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM000205
Beschrijving
Onderwerp landschappen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.