Naakt op de rand van het bed

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet

Datering

precies 1930

Periode

20ste eeuw
Stilaan verliest de meedogenloze scherpe afbakening van de vormen aan strakheid. Het kleurenpalet is nu verscheiden en rijk, de kleur blijft niet langer gebonden aan het vlak, maar waaiert soms uit over het tafereel. De kleuren overheersen stilaan de vorm. De Smet plaatst de vrouw in haar huiselijk milieu, in de slaapkamer. Een simpel ogenblik van overpeinzing in een vertrouwde…
Lees meer
Stilaan verliest de meedogenloze scherpe afbakening van de vormen aan strakheid. Het kleurenpalet is nu verscheiden en rijk, de kleur blijft niet langer gebonden aan het vlak, maar waaiert soms uit over het tafereel. De kleuren overheersen stilaan de vorm. De Smet plaatst de vrouw in haar huiselijk milieu, in de slaapkamer. Een simpel ogenblik van overpeinzing in een vertrouwde omgeving, overschrijdt de grenzen van het alledaagse. De kunst van De Smet is bewegingloos en straalt rust en evenwicht uit. Zijn naakte vrouwen zijn volledig vrij van enige seksuele geladenheid of sensualiteit.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustave De Smet VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 89 x 71 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM000018
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.