Mirakeltapijt I

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1630

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
het tapijt bestaat uit zes taferelen die van elkaar worden gescheiden door zuilen die geaderd marmer nabootsen. Onderaan is er een brede boord met per tafereel een vers van 8 regels in het Nederlands, in witte letters op een blauwe achtergrond. De teksten worden van elkaar gescheiden door vertikale gele lijnen. Ze beschrijven de wonderen en weldaden dank zij de…
Lees meer
het tapijt bestaat uit zes taferelen die van elkaar worden gescheiden door zuilen die geaderd marmer nabootsen. Onderaan is er een brede boord met per tafereel een vers van 8 regels in het Nederlands, in witte letters op een blauwe achtergrond. De teksten worden van elkaar gescheiden door vertikale gele lijnen. Ze beschrijven de wonderen en weldaden dank zij de tussenkomst van Onze-Lieve-Vrouw-van-de-Potterie. Taferelen: 1: miraculeus beeld van OLV-ter-Potterie. 2: meisje genezen van waterzucht. 3: genezing van een kind met lamme armen en handen. 4: blinde dochter kan weer zien. 5: schipbreuk. 6: genezing van pokken. Wol.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.