Some Other Solid State

© SABAM Belgium - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Anne-Mie Van Kerckhoven

Datering

precies 2011

Periode

21ste eeuw
De meest uiteenlopende media brengt Anne Mie Van Kerckhoven samen in complexe installaties. Ze tekent, schildert, doet performances, maakt computeranimaties en video-installaties. Vaak gebruikt ze collagetechnieken, die ze uitwerkt aan de tekentafel of achter de computer. In haar collages verwerkt ze afbeeldingen afkomstig uit oude en recente tijdschriften, kunstboeken en studieboeken samen met tekeningen. Ze voegt ook teksten, woorden of…
Lees meer
De meest uiteenlopende media brengt Anne Mie Van Kerckhoven samen in complexe installaties. Ze tekent, schildert, doet performances, maakt computeranimaties en video-installaties. Vaak gebruikt ze collagetechnieken, die ze uitwerkt aan de tekentafel of achter de computer. In haar collages verwerkt ze afbeeldingen afkomstig uit oude en recente tijdschriften, kunstboeken en studieboeken samen met tekeningen. Ze voegt ook teksten, woorden of slogans toe. Door de woorden uit hun alledaagse context te halen en te integreren in het kunstwerk, ontstaat er ruimte voor nieuwe betekenissen. Kunst heeft voor Anne-Mie Van Kerckhoven een maatschappijkritische functie. Ze gelooft ook in de therapeutische mogelijkheden en de helende rol van de kunst. Haar aandacht gaat vooral naar het beeld van de vrouw en in het bijzonder naar de manier waarop de media haar voorstellen. Ze analyseert de clichés over vrouwelijkheid en de mannelijke kijk op het vrouwelijke lichaam. Ze bekijkt vrouwen niet vanuit een feministisch standpunt, niet als een slachtoffer. Wat haar inspireert is hoe mannen en vrouwen zich gedragen. Ze observeert het obscene en het weerzinwekkende, dat wat zich beweegt op de grens van het toelaatbare.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Anne-Mie Van Kerckhoven RKD Wikidata
Type digitale print
Categorie werken op papier
Materiaal
digitale print op pvc
Afmetingen 123 x 200.5 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer MZ000099
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.