Das Loch

© Jos de Gruyter & Harald Thys - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jos de Gruyter (kunstenaar)
,
Harald Thys (kunstenaar)

Datering

precies 2010

Periode

21ste eeuw
In Das Loch hebben de Gruyter en Thys de acteurs vervangen door poppen met beperkte functies, onmenselijke computerstemmen en een zekere leegte in hun kern. Das Loch beschrijft de complexe rivaliteit tussen twee personages, Johannes, die gelooft in de universele expressie van de schilderkunst en Fritz, een kleine rode macho in het bezit van een HD-camera. Johannes’ empathische vrouw Hildegard…
Lees meer
In Das Loch hebben de Gruyter en Thys de acteurs vervangen door poppen met beperkte functies, onmenselijke computerstemmen en een zekere leegte in hun kern. Das Loch beschrijft de complexe rivaliteit tussen twee personages, Johannes, die gelooft in de universele expressie van de schilderkunst en Fritz, een kleine rode macho in het bezit van een HD-camera. Johannes’ empathische vrouw Hildegard, in een rol die haar reduceert tot het vrouwelijke stereotype uit de filmgeschiedenis, fungeert als spil voor de emoties van haar man. Een aantal figuren uit de video worden in OPTIMUNDUS ook als poppen getoond. Het zijn met name Fritz, Hildegard, Ricco & Rocco, Tommy The Singing Trumpet en Johannes, omringd door een uitgebreide tentoonstelling van zijn schilderijen. (http://ensembles.mhka.be/items/4234)
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Jos de Gruyter RKD Wikidata, Harald Thys RKD Wikidata
Types video-installatie , affiche
Categorie audiovisuele media
Materiaal
videoprojectie, afmetingen variabel, beeldschermratio 16:9 dvd (hd video), kleur, stereo audio
Afmetingen duur: 26 min. 55 sec.
Locatie In depot
Objectnummer MZ000001
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.