Vlucht Emu's

© the heirs of the artist - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar(s) / maker(s)

Rijkscentrum Frans Masereel: Atelier voor grafiek (1972-1993) (ontwerper)
,
Jean-Jacques de Grave (kunstenaar)

Datering

1983
Jean-Jacques de Grave is een bekende linograveur waarvan een aantal reeksen grafische werken in de collectie van Mu.ZEE aanwezig zijn. Voor de PMMK-map realiseerde hij een lithografie met lopende vogels. De Emoe is de op één na grootste loopvogel, na de struisvogel, van Australië. Heel wat kunstenaars werden snel op de hoogte gebracht van plannen om een Provinciaal Museum voor…
Lees meer
Jean-Jacques de Grave is een bekende linograveur waarvan een aantal reeksen grafische werken in de collectie van Mu.ZEE aanwezig zijn. Voor de PMMK-map realiseerde hij een lithografie met lopende vogels. De Emoe is de op één na grootste loopvogel, na de struisvogel, van Australië. Heel wat kunstenaars werden snel op de hoogte gebracht van plannen om een Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in te richten in Oostende. Aan kunstenaars van wie werk in de collectie aanwezig was, werd voorgesteld om grafisch werk te maken en een oplage van 50 exemplaren te schenken aan het PMMK. Daarvan zouden 50 mappen worden gemaakt die vervolgens te koop werden aangeboden ter ondersteuning van de verdere uitbouw van het PMMK. De map draagt de titel 'Grafiek voor het PMMK Oostende'. Op de openingsplechtigheid van het PMMK in de Romestraat in Oostende in 1986 werd de map officieel voorgesteld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.