V Ramollissements de la Vénus de Milo I

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Pol Bury

Datering

1972
Eerste lithografie uit een grafiekmap die het resultaat is van een samenwerking tussen Pol Bury en André Balthazar. De twee boezemvrienden ontmoetten elkaar in een boekhandel die Bury opende in Montbliart. Ze deelden een passie voor boeken, humor en drukwerk. Balthazar stond in voor het tekstgedeelte, Bury voor de lithografieën van deze map. Pol Bury raakte gepassioneerd door het brengen…
Lees meer
Eerste lithografie uit een grafiekmap die het resultaat is van een samenwerking tussen Pol Bury en André Balthazar. De twee boezemvrienden ontmoetten elkaar in een boekhandel die Bury opende in Montbliart. Ze deelden een passie voor boeken, humor en drukwerk. Balthazar stond in voor het tekstgedeelte, Bury voor de lithografieën van deze map. Pol Bury raakte gepassioneerd door het brengen van beweging in zijn kunstwerken. Dit gecombineerd met een voorliefde voor papier, drukwerk en literatuur leidde ertoe dat hij in zijn grafisch werk afbeeldingen wilde vervormen om ze beweeglijk te maken. Voor deze map inspireerde hij zich op een meesterwerk uit de kunstgeschiedenis. Pol Bury had gevoel voor experiment, ook in zijn grafisch werk. Zo combineerde hij meerdere grafische technieken om tot een gewenst resultaat te komen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pol Bury VIAF RKD Wikidata
Types lithografie , grafiek (prenten) , grafiekmap
Categorie werken op papier
Materiaal
lithografie op papier
Afmetingen 66.5 x 33.5 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000785a
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.