Le forgeron

© Succession René Magritte / SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

René Magritte

Datering

1920
Omstreeks 1920 stonden Magritte en Mesens in contact met de geestesvader van het futurisme, Filippo Tommaso Marinetti. Dé futurist bij uitstek zond het duo graag zijn wijdverbreide futuristische manifesten. De dynamische weergave van de werkende smeden doet denken aan de futuristische vertalingen op doek van vooral Gino Severini en Enrico Prampolini. Magritte vermengde futurisme met een kubistische vormentaal. Prosper de…
Lees meer
Omstreeks 1920 stonden Magritte en Mesens in contact met de geestesvader van het futurisme, Filippo Tommaso Marinetti. Dé futurist bij uitstek zond het duo graag zijn wijdverbreide futuristische manifesten. De dynamische weergave van de werkende smeden doet denken aan de futuristische vertalingen op doek van vooral Gino Severini en Enrico Prampolini. Magritte vermengde futurisme met een kubistische vormentaal. Prosper de Troyer, Pierre-Louis Flouquet en Paul Joostens, om de belangrijkste te noemen, hanteerden een gelijkaardige kubo-futuristische stijl.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker René Magritte VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
tempera op karton
Afmetingen 90 x 70.5 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000935
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.