Fallen Astronaut

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Datering

1971
Wist je dat er een kunstwerk ligt op de maan? Het is een aluminium beeldje van 8,5 cm gemaakt door de Belgische kunstenaar Paul Van Hoeydonck. Astronaut David Scott nam het mee met de Apollo 15 in augustus 1971. Het ligt nu al vijftig jaar op de maan naast een gedenkplaat met de namen van alle toen omgekomen astronauten en…
Lees meer
Wist je dat er een kunstwerk ligt op de maan? Het is een aluminium beeldje van 8,5 cm gemaakt door de Belgische kunstenaar Paul Van Hoeydonck. Astronaut David Scott nam het mee met de Apollo 15 in augustus 1971. Het ligt nu al vijftig jaar op de maan naast een gedenkplaat met de namen van alle toen omgekomen astronauten en kosmonauten. Het is het eerste en tot op heden het enige kunstobject op de maan. In deze vitrine zie je een replica. Het beeldje moest licht en stevig te zijn en de extreme temperatuurverschillen op de maan goed kunnen weerstaan. Het stelt de universele mens voor en daarom moest het geslachtsloos zijn en geen sporen vertonen van een bepaalde etnische groep. De naam van de kunstenaar is toen niet publiek gemaakt, omdat David Scott geen commercialisering wou van de ruimte.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Type beeldhouwwerk AAT
Categorie beeldhouwwerken
Materiaal
aluminium
Afmetingen 8.6 x 1.9 x 1.6 cm (hxbxd)
Locatie In depot
Objectnummer K000639
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.