Wat begrijpen we eigenlijk

© Raveel-MDM / SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Roger Raveel

Datering

precies 1970

Periode

20ste eeuw
Rond het midden van de twintigste eeuw, toen in België de lyrische abstractie heerste, ontwikkelde Roger Raveel een eigen beeldtaal. Met een directe beeldtaal en een helder en levendig coloriet onderzocht hij de ruimte. Hij deed dit door enerzijds zijn doeken af te snijden of te laten uitvloeien in de ruimte, en anderzijds door de integratie van witte vlakken afgeboord…
Lees meer
Rond het midden van de twintigste eeuw, toen in België de lyrische abstractie heerste, ontwikkelde Roger Raveel een eigen beeldtaal. Met een directe beeldtaal en een helder en levendig coloriet onderzocht hij de ruimte. Hij deed dit door enerzijds zijn doeken af te snijden of te laten uitvloeien in de ruimte, en anderzijds door de integratie van witte vlakken afgeboord met brede zwarte kaders. Hij ging nog verder toen hij, nog vóór de pop art, reële objecten in zijn werken integreerde. Met het gebruik van de spiegel werden zelfs de toeschouwer en zijn omgeving in het werk betrokken. Door de werkelijkheid in zijn kunst op te nemen, onderzoekt Raveel de relativiteit van de werkelijkheidservaring.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Roger Raveel VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 194 x 144 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000511
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.