De bedelaar

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1931

Periode

20ste eeuw
De bedelaar behoort samen met Boer met schop en De zaaier tot een reeks van drie landelijke figuren die Permeke begin jaren dertig realiseerde. Permeke isoleerde de figuren uit hun dagelijkse omgeving. Ze beheersen het hele vlak. Bepaalde delen van het lichaam zijn sterk benadrukt, zoals handen, voeten en ogen, door ze uit te vergroten en te vervormen. De monumentaliteit…
Lees meer
De bedelaar behoort samen met Boer met schop en De zaaier tot een reeks van drie landelijke figuren die Permeke begin jaren dertig realiseerde. Permeke isoleerde de figuren uit hun dagelijkse omgeving. Ze beheersen het hele vlak. Bepaalde delen van het lichaam zijn sterk benadrukt, zoals handen, voeten en ogen, door ze uit te vergroten en te vervormen. De monumentaliteit van deze figuren kondigt het latere beeldhouwwerk van Permeke aan.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie werken op papier
Materiaal
houtskool op papier
Afmetingen 177 x 116.5 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Permekemuseum
Objectnummer K000158
Beschrijving
Trefwoord bedelaar Iconclass
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.