Boeren

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Jean Brusselmans

Datering

ca. 1928

Periode

20ste eeuw
Jean Brusselmans' voorliefde voor geometrie komt duidelijk tot uiting in deze tekening. Met een paar rake lijnen tekent hij de silhouetten van de personages. De bewegingen en de arbeid komen uit de tekening naar voren. Er zijn een aantal tekeningen en schetsen van Brusselmans bewaard die ons inzicht bieden in zijn manier van werken. Hijzelf beschouwde deze tekeningen als studiemateriaal…
Lees meer
Jean Brusselmans' voorliefde voor geometrie komt duidelijk tot uiting in deze tekening. Met een paar rake lijnen tekent hij de silhouetten van de personages. De bewegingen en de arbeid komen uit de tekening naar voren. Er zijn een aantal tekeningen en schetsen van Brusselmans bewaard die ons inzicht bieden in zijn manier van werken. Hijzelf beschouwde deze tekeningen als studiemateriaal en niet als op zichzelf staande kunstwerken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.