Madonna met kind en heiligen (Pesaro Madonna)

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Titiaan (naar)
,
Valentin Lefèbvre (etser)
,
Jacobus van Campen (uitgever)

Datering

1682

Periode

17de eeuw
De Maagd Maria zit op een verhoging onder zuilen met het Christuskind op haar schoot. Bij haar voeten staat Petrus met een geopend boek. De heilige Franciscus van Assisi en heilige Antonius van Padua staan links naast het Christuskind. Jacopo en Benedetto Pesaro zijn op de voorgrond in aanbidding neergeknield. Op een wolk richten twee putti een kruis op. De…
Lees meer
De Maagd Maria zit op een verhoging onder zuilen met het Christuskind op haar schoot. Bij haar voeten staat Petrus met een geopend boek. De heilige Franciscus van Assisi en heilige Antonius van Padua staan links naast het Christuskind. Jacopo en Benedetto Pesaro zijn op de voorgrond in aanbidding neergeknield. Op een wolk richten twee putti een kruis op. De prent maakt deel uit van een 53-delige serie prenten naar schilderijen van Titiaan en Veronese.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Titiaan VIAF RKD Wikidata, Valentin Lefèbvre , Jacobus van Campen
Types ets , reproductiegrafiek AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
ets op papier met watermerk (boven het midden)
papier
Afmetingen 538 x 292 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2015-JN-22
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.