Portret van bisschop Jean-Pierre Camus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philippe de Champaigne (naar)
,
Jean Morin (etser)
,
Audran (uitgever)

Periode

17de eeuw
Jean-Pierre Camus (1584-1652) was een Franse bisschop, predikant en auteur van fictie en religieuze publicaties. Hij was een vriend van de heilige Franciscus van Sales, de auteur van een groot aantal satirische bon mots, de vrome en vurige bisschop van Bellay, die het bisdom Arras en Amiens weigerde en liever stierf in het hospitium van de Ongeneeslijken in Parijs, is…
Lees meer
Jean-Pierre Camus (1584-1652) was een Franse bisschop, predikant en auteur van fictie en religieuze publicaties. Hij was een vriend van de heilige Franciscus van Sales, de auteur van een groot aantal satirische bon mots, de vrome en vurige bisschop van Bellay, die het bisdom Arras en Amiens weigerde en liever stierf in het hospitium van de Ongeneeslijken in Parijs, is bijna met het gezicht de face afgebeeld en versierd met het pastorale kruis, in een achthoekige rand.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.