Judit met het hoofd van Holofernes

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Lambertus Antonius Claessens (graveur (prentkunstenaar))
,
Cristoforo Allori (naar)

Datering

ca. 1808 - 1834

Periode

19de eeuw
Het beroemdste schilderij van de Florentijnse kunstenaar Cristofano Allori, gemaakt tussen 1610 en 1612, werd onmiddellijk een succes en werd op grote schaal gekopieerd, mede dankzij de populariteit van de legende van de bijbelse heldin Judit die de kunstenaar autobiografisch interpreteerde; het onthoofde hoofd van Holofernes is een zelfportret terwijl zijn geliefde Mazzafirra is afgebeeld in het mooie gezicht van…
Lees meer
Het beroemdste schilderij van de Florentijnse kunstenaar Cristofano Allori, gemaakt tussen 1610 en 1612, werd onmiddellijk een succes en werd op grote schaal gekopieerd, mede dankzij de populariteit van de legende van de bijbelse heldin Judit die de kunstenaar autobiografisch interpreteerde; het onthoofde hoofd van Holofernes is een zelfportret terwijl zijn geliefde Mazzafirra is afgebeeld in het mooie gezicht van de jonge vrouw, wier buitengewoon luxueuze kleding een rechtstreeks eerbetoon is aan de bloeiende textielindustrie van de stad. Dit is een van de vele prenten die werd gemaakt naar het schilderij dat zich in de Gallerie degli Uffizi in Firenze bevindt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.