Ondeugden van jongeren

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gaspar I Bouttats (etser)

Datering

ca. 1650 - 1695

Periode

17de eeuw
De prent toont een straatgezicht van een stad, verdeelt in verschillende compartimenten. Elk van de compartimenten bevat scènes van ontucht. Op de voorgrond links wordt in een kamer geschranst en gedronken. De tafel is omgevallen en een van de aanwezige mannen braakt over een andere man. Links achteraan bevindt zich een huis met twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping wordt…
Lees meer
De prent toont een straatgezicht van een stad, verdeelt in verschillende compartimenten. Elk van de compartimenten bevat scènes van ontucht. Op de voorgrond links wordt in een kamer geschranst en gedronken. De tafel is omgevallen en een van de aanwezige mannen braakt over een andere man. Links achteraan bevindt zich een huis met twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping wordt een jongeling uitgejouwd en op de onderste verdieping wordt een lening afbetaald. In de straat rijdt een man te paard langs een andere man die zijn broek optrekt. De ruiter houdt een zakdoek over zijn mond. Achter hen praten drie landlopers en twee vechtende bedelaars. Op de achtergrond rechts is een gevangenis te zien. Helemaal op de achtergrond springt iemand van een balkon.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.