Armoede brengt nederigheid voort, uit de reeks Circvlvs Vicissitvdinis Rervm Hvmanarvm

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Theodoor Galle (graveur (prentkunstenaar))
,
Maerten de Vos (naar)
,
Joannes Galle (uitgever)

Periode

17de eeuw
De personificatie van Armoede (Pauperies), in vodden gekleed, zit in een winters landschap op een stoel gemaakt van boomtakken en stro. Achter haar staat een armzalig huisje. Aan haar voeten zit Nederigheid (Humilitas): een meisje met een herdersstaf en een gekliefd hart in haar handen. Links op de achtergrond zijn een armoedig dorp en bedelaars te zien. De prent heeft…
Lees meer
De personificatie van Armoede (Pauperies), in vodden gekleed, zit in een winters landschap op een stoel gemaakt van boomtakken en stro. Achter haar staat een armzalig huisje. Aan haar voeten zit Nederigheid (Humilitas): een meisje met een herdersstaf en een gekliefd hart in haar handen. Links op de achtergrond zijn een armoedig dorp en bedelaars te zien. De prent heeft een Latijns onderschrift en is deel van een reeks over het menselijk handelen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Theodoor Galle VIAF RKD Wikidata, Maerten de Vos VIAF RKD Wikidata, Joannes Galle VIAF RKD
Type burijngravure
Categorie prenten AAT
Materiaal
burijngravure op papier met watermerk (onder het midden, links van het midden)
papier
Afmetingen 176 x 230 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2014-LN-3
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.