De aanbidding door de herders

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Maerten de Vos (naar)
,
Hans Sadeler (uitgever)

Datering

1579

Periode

16de eeuw
De prent bevat de tekst: Qui conceptus est de spiritu sancto, natus ex Maria virgine, het derde geloofsartikel: het geloof in de geboorte van Christus. Enkele herders knielen voor de kribbe met het Christuskind. Twee engelen naast de kribbe. Op de achtergrond links de annunciatie en op de achtergrond rechts de verkondiging aan de herders. De prent heeft een Latijns…
Lees meer
De prent bevat de tekst: Qui conceptus est de spiritu sancto, natus ex Maria virgine, het derde geloofsartikel: het geloof in de geboorte van Christus. Enkele herders knielen voor de kribbe met het Christuskind. Twee engelen naast de kribbe. Op de achtergrond links de annunciatie en op de achtergrond rechts de verkondiging aan de herders. De prent heeft een Latijns opschrift met een Bijbelcitaat dat refereert naar het afgebeelde Bijbelverhaal en een Latijns onderschrift over de apostolische geloofsbelijdenis. Dit is de derde prent in een twaalfdelige serie over het credo.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.