De optica

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Michel I Corneille (naar)
,
Jacques Chéreau (uitgever)
,
Charles Louis Simonneau (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1740

Periode

18de eeuw
Een allegorie van de astronomie in een ovaal ontwerp (mogelijk een fragment of uit een boek?). Een vrouwenfiguur in gewaad, met ontblootte linkerborst, leunt achterover op een stapel boeken en kijkt door een telescoop, omringd door vier putti, van wie er één een gordijn terugtrekt om het Franse koninklijke observatorium van Versailles op de achtergrond te onthullen. Een andere putti…
Lees meer
Een allegorie van de astronomie in een ovaal ontwerp (mogelijk een fragment of uit een boek?). Een vrouwenfiguur in gewaad, met ontblootte linkerborst, leunt achterover op een stapel boeken en kijkt door een telescoop, omringd door vier putti, van wie er één een gordijn terugtrekt om het Franse koninklijke observatorium van Versailles op de achtergrond te onthullen. Een andere putti wijst op "Picart Petit", gegraveerd op een rol in de linkerhand van de vrouw.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.