Grijs winterlandschap

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

Jean Brusselmans

Datering

1935

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Gezicht vanuit het raam van Brusselmans’ atelier te Dilbeek. Het licht heuvelachtige landschap en het rijtje huizen met de akkers en de bossen heeft hij verschillende keren geschilderd. Het ‘Grijs winterlandschap’ is een verstilde pendant van het meer uitbundige ‘Zonnig Brabants landschap’ (1985.GRO0009.I) dat geschilderd is met een sensuele waaier van frisse groenen. Zoals steeds bij Brusselmans zijn de landschappen…
Lees meer
Gezicht vanuit het raam van Brusselmans’ atelier te Dilbeek. Het licht heuvelachtige landschap en het rijtje huizen met de akkers en de bossen heeft hij verschillende keren geschilderd. Het ‘Grijs winterlandschap’ is een verstilde pendant van het meer uitbundige ‘Zonnig Brabants landschap’ (1985.GRO0009.I) dat geschilderd is met een sensuele waaier van frisse groenen. Zoals steeds bij Brusselmans zijn de landschappen ontdaan van al wat te anekdotisch is.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean Brusselmans VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 86 x 57 cm
Locatie Groeningemuseum
Objectnummer 2010.GRO0008.I
Beschrijving
Onderwerp landschappen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.