Portret van de kunstenaar Henry De Groux

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (tekenaar)

Datering

ca. 1883

Periode

19de eeuw
De schets van de schilder en graficus Henry De Groux behoort tot een uitgebreide reeks tekeningen, die Ensor omstreeks 1883 van zijn familie- en vriendenkring maakte. Ensor vatte ze niet op als portretstudies; het zijn eerder gefragmenteerde observaties van zijn directe omgeving. In de jaren 1880 onderhield Ensor een vriendschappelijke band met De Groux, die hij via de kring rond…
Lees meer
De schets van de schilder en graficus Henry De Groux behoort tot een uitgebreide reeks tekeningen, die Ensor omstreeks 1883 van zijn familie- en vriendenkring maakte. Ensor vatte ze niet op als portretstudies; het zijn eerder gefragmenteerde observaties van zijn directe omgeving. In de jaren 1880 onderhield Ensor een vriendschappelijke band met De Groux, die hij via de kring rond de Brusselse kunstvereniging Les XX kende. Naderhand veranderde deze relatie compleet, en verwerkte Ensor de figuur van De Groux zelfs in satirische schilderijen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.