De spelers

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1895

Periode

19de eeuw
De ets “De spelers” is gebaseerd op de gelijknamige krijttekening van circa 1890 (privé-verzameling). Het thema met een duidelijk satirische en karikaturale inslag is karakteristiek voor Ensors werk uit het begin van de jaren 1890. Ensor gaf aan de voorstelling ook wel de titel “Le ponte déconfit”: dit is een speler tegen de bank, die hier kennelijk temidden van de…
Lees meer
De ets “De spelers” is gebaseerd op de gelijknamige krijttekening van circa 1890 (privé-verzameling). Het thema met een duidelijk satirische en karikaturale inslag is karakteristiek voor Ensors werk uit het begin van de jaren 1890. Ensor gaf aan de voorstelling ook wel de titel “Le ponte déconfit”: dit is een speler tegen de bank, die hier kennelijk temidden van de casinobezoekers aan de verliezende hand is. Van deze prent bestaat ook een vrije versie in lithografie die in het septembernummer 1896 van het tijdschrift La Ligue Artistique werd gepubliceerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.