Verpesting beneden, verpesting boven, verpesting overal

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1904

Periode

20ste eeuw
De ets is een typisch Ensoriaanse grap met mensen uit zijn directe omgeving. Centraal zijn Ernest Rousseau, Mitche Ensor (de zuster van de kunstenaar), Ensors vriend Willy Finch en Mariette Rousseau te herkennen. De vrouw met het kind links en de vissers rechts zijn in karikatuur weergegeven. De stank is alom aanwezig: van de poep op de grond, de adem…
Lees meer
De ets is een typisch Ensoriaanse grap met mensen uit zijn directe omgeving. Centraal zijn Ernest Rousseau, Mitche Ensor (de zuster van de kunstenaar), Ensors vriend Willy Finch en Mariette Rousseau te herkennen. De vrouw met het kind links en de vissers rechts zijn in karikatuur weergegeven. De stank is alom aanwezig: van de poep op de grond, de adem uit de mond van Finch enz. De ingekleurde prent is een getrouwe kopie (in spiegelbeeld) van de gelijknamige krijttekening uit 1888 (Antwerpen, Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, inv. 2742), die dan weer een vrije compositie is naar een foto (Oostende, Museum voor Schone Kunsten).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker James Ensor VIAF RKD Wikidata
Type ets
Categorie prenten AAT
Materiaal
ingekleurde ets op papier
papier
Afmetingen 192 x 291 mm
Locatie In depot
Objectnummer 1998-B-127
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.