Daken in Oostende

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (tekenaar)

Datering

1903

Periode

20ste eeuw
Tussen 1880 en 1917 woonde de familie Ensor op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Van Iseghemlaan in Oostende. Hier heeft Ensor zijn belangrijkste werken gemaakt. Vanuit zijn atelier, dat zich bevond onder het pannendak, maakte hij verschillende schilderijen, tekeningen en prenten van de stad. De prent “De daken in Oostende” is in zekere zin een tegendraads stadsgezicht dat…
Lees meer
Tussen 1880 en 1917 woonde de familie Ensor op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Van Iseghemlaan in Oostende. Hier heeft Ensor zijn belangrijkste werken gemaakt. Vanuit zijn atelier, dat zich bevond onder het pannendak, maakte hij verschillende schilderijen, tekeningen en prenten van de stad. De prent “De daken in Oostende” is in zekere zin een tegendraads stadsgezicht dat niet focust op de voornaamste bezienswaardigheden, of een panoramisch overzicht van de volledige stad. Ensor geeft de zuidwestkant van de stad weer, in zijn onopgesmukte alledaagsheid van rommelige achtertuintjes en kriskras tegen elkaar aan gebouwde huisjes. De prent is grotendeels gebaseerd op het gelijknamige schilderij uit 1898 (privéverzameling).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.