De oude ... schelmen

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1895

Periode

19de eeuw
Ensor nam herhaaldelijk de zelfkant van de maatschappij tot onderwerp van schilderijen, tekeningen en etsen. In de ets “De oude … schelmen” steekt hij openlijk de draak met de hypocrisie van de eigentijdse burgerlijke moraal. Wat Ensor over de oude ‘schelmen’ dacht blijkt ook uit de verschillende titels die hij aan de ets gaf: Les vieux cochons, La visite des…
Lees meer
Ensor nam herhaaldelijk de zelfkant van de maatschappij tot onderwerp van schilderijen, tekeningen en etsen. In de ets “De oude … schelmen” steekt hij openlijk de draak met de hypocrisie van de eigentijdse burgerlijke moraal. Wat Ensor over de oude ‘schelmen’ dacht blijkt ook uit de verschillende titels die hij aan de ets gaf: Les vieux cochons, La visite des médecins en Les membres du corps académique en quête de beauté moderne. Ensor moet vertrouwd geweest zijn met het prostitutiemilieu: hij bracht zijn jeugdjaren door in de omgeving van de Kleine Weststraat, de rosse buurt van Oostende.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.